מרכז המומחים להשתלות וטיפולי שיניים

סוגי שתלים לשיניים


סוגי שתלים לשינייםיש מגוון טכניקות להשתלת שתלים, אבל הפעם רצינו לדבר דווקא על סוגי השתלים. יש חשיבות מאוד גדולה בין התאמת טכניקת הביצוע לבין סוג השתל. המגוון הרחב של השתלים עשוי  לבלבל אתכם, אבל יש דבר חשוב מאוד שאתם חייבים לוודא והוא שאכן השתלים הוא באישור משרד הבריאות. ריכזנו עבורכם את כל המידע שאתם חייבים לדעת לפני שאתם פונים למרפאה לשיקום הפה. 

 

מהם סוגי השתלים לשיניים?

קיימים סוגים שונים של שתלי שיניים המיועדים כל אחד בהתאם למטופל, תקציבו וטכניקת הביצוע. הבחירה נעשית בהתאמה עם המטופל על ידי הרופא המנתח. מוטב לציין, כאשר הניתוח כולל הרדמה מלאה חובת הביצוע היא בליווי רופא מרדים במשך כל זמן הניתוח. ריכזנו לפניכם את סוגי השתלים המיועדים לסוגי ההשתלות השונות:

סוגי שתלים לשיניים: מתי יש צורך בהשתלת שיניים?

השתלות שיניים הפכו לפתרון לבעיות רפואיות ופתרונות לשמירה על אסתטיקת הפה באופן מהיר ויעיל. קיימות היום שיטות שונות אשר מאפשרות לכם לחזור לשגרה תוך פרק זמן קצר. חלק מההשתלות נעשות על ידי הרדמה מלאה, חלקן בהרדמה חלקית. המענה נדרש כאשר אדם חובה אובדן שן ואינו מעוניין בפתרונות המוצעים בשוק כמו שיניים תותבות. השתלת שיניים מאפשרת לכם לחזור לשגרה, להיות ולהרגיש כפי שהרגשתם טרם אובדן השן. המטרה היא לא להגיע למצב הזה מבחינה רפואית ולכן, חשוב לפגוש את רופא השיניים אחת לשנה לפחות לצורך ביקורת השן. כמו כן, שמירה על היגיינת השן היא קריטית כדי לא להגיע למצב של איבוד שן. מבעד לכך, רבים פונים להשתלות שיניים כיוון שהם מחפשים אלטרנטיבה לגשר, ציפוי וכתרים. השתלת שיניים נעשית ביום אחד באמצעות טכניקות מתקדמות ולכן, אפשר לקבל את החיוך המושלם תוך פרק זמן קצר ובזמן החלמה קצר. 

מצבים המחייבים השתלת שן הוא מצבים שבדרך כלל הם מצבים בריאותיים, עם זאת לעיתים נמנע מהמטופל לבצע את התהליך עקב בעיות רפואיות או גיל. השתלות שיניים מומלץ החל מגיל 17, מתחת לגיל 17 לא מומלץ לבצע השתלות להשלמת שיניים חסרות. במקרה בו המטופל סובל מחוסר בשן ואינו מוכן לקבל טיפולים אלטרנטיביים כמו שיניים תותבות אז יצטרך לפנות להשתלת שיניים באמצעות הטכניקות השונות כמו: השתלת שיניים מסורתית, השתלת שיניים ביום אחד, All on 4, השתלת שיניים בלייזר ועוד. 

 

סוגי שתלים לשיניים: מהם הדגשים לתקן השתל?

שתלים דנטליים מחויבים לעמוד בהגדרות של משרד הבריאות, קיימים סוגים שונים של שתלים המיובאים מארה"ב, אירופה ובייצור מקומי. השתלים האמריקאים והישראלים הם השתלים הנפוצים והאיכותיים ביותר, כאשר עלות שתל ישראלי יהיה גבוה יותר ברוב המקרים מאשר שתל אמריקאי. על השתלים להיות שורש מלאכותי לשן, השתלים נבדלים בגודל, בחומר ובצורה. אורך ורוחב השתל הוא נקבע לאחר צילומי CT והתאמת הטיפול למושתל. חשוב לוודא שהשתל די ארוך או רחב כדי לשמור על יציבותו בתוך העצם. השתל בסופו של דבר צריך לספוג את עומס הלעיסה כדי לתפקד כראוי. עם זאת, יש שתלים קצרים שמיועדים למי שסובל מעצם דלה, הרכבת שתלים קצרים נעשית על ידי נעילה סיבובית לתוך העצם. צורת השתן היא מעין קונוס וצילינדר, בורג. חומר השתל לרוב יהיה עשוי טיטניום אך במקרים שונים גם מחומר הנקרא זירקוניה. יש חשיבות לבחירת חומר שתל איכותי כדי שייספג בצורה מיטבית בתוך העצם, יש לוודא האם קיימות אלרגיות שונות לחומר.

מבחינת המטופל, המטופל יכול לבחור גם הוא את טכניקת ההשתלה בהתאם לכשירות שלו, וכמו כן גם את החומר ממנו עשוי השתל. הבחירה יכולה להתבסס על בסיס המלצות הרופא ועל בסיס התקציב שיש ברשותו. עלות שתל בודד יהיה החל מ-1,500 ש"ח ויכול גם להגיע לכ-4,000 ש"ח. 


Exit mobile version